Jorn van Hoorn (1982) begint in 2002 met schilderen. Geïnspireerd door zijn grote voorbeelden Herman Brood, Botero, Corneille, Picasso en de Zuid-Amerikaanse culturen start Van Hoorn met zijn ontdekkingstocht naar het vertalen van het Carpe Diem gevoel op het witte doek.

‘Riposo’ periode

Zijn eigen stijl wordt zijn levensstijl. Rond februari 2004 zit hij, in wat hij zelf noemt, de ‘Riposo’ periode. Hij leert nu ook zijn leermeester Clemens Briels kennen waarvoor hij 3 jaar werkt. In combinatie met Yoga en innerlijke rust creëert hij zijn typerende stijl en daarnaast een opmerkelijk aantal schetsen (3000).

Amsterdam

Na de ‘Riposo’ periode breekt de ruwere Amsterdamse periode aan. Van Hoorn betrekt een atelier in Amsterdam, waar hij Peter Klashorst leert kennen. Samen met Galerie Donkersloot richtten zij de kunstenaarspartij “Huisje Boompje Beestje” op, die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. 

Motivatie

Jorn: “Mijn eigen vrolijkheid en positieve energie meegeven aan mensen. Hoe-wel mijn werk op het eerste gezicht vrolijk lijkt, zit er ook een vorm van verdriet in. Op een afstand lijkt het mooi maar dichterbij zie je verdriet en pijn; een weerspiegeling van de westerse samenleving.”

Techniek

Jorn schildert enkel met plamuurmessen en vaak verschillende lagen over elkaar. Omdat ieder onderdeeltje van het werk apart wordt afgeplakt duurt het maken van een schilderij, naast het gebruik van 100 meter tape, ongeveer 30 uur. 

 

 

 

Jorn Hoorn

Alle werken van Jorn Hoorn

Stijl

  • Show value(s)

Toont 1 resultaat