Erik Zwezerijnen (Jutfaas (Utrecht), 5 december 1958) is een Nederlandse kunstenaar.

Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest in de restauratie van piano’s koos Zwezerijnen op veertigjarige leeftijd bewust voor de beeldende kunst: schilderijen, abstract en later ook meer figuratief. “Kunst is voor mij vrijheid!”, aldus Erik Zwezerijnen. “Wanneer ik schilder, ben ik aan niets of niemand verantwoording schuldig, behalve aan mijzelf. Niet gebonden aan regels als perspectief, lichtval of anatomie, deze vrijheid volledig gebruiken om op geheel eigen wijze mijn verhaal neer te zetten: lyrisch abstract, vol mysterie, of zwierig figuratief, speels, maar altijd rijk aan kleur en expressie”.

Zijn inspiratie is het leven zelf, verbindingen van mens en religie, het mysterie. Zwezerijnen beschouwt het als zijn om “steeds verder door te dringen tot de essentie van het leven, hoe deze er ook uit moge zien en waar deze te vinden is. Niet als twijfelende zoektocht, maar om vanuit een trefzekere basis verder te ontdekken en ontwikkelen.”

Het werk van Zwezerijnen was tentoongesteld in, Birmingham: Royal British Society of Artists, Italië: Brentonico en Pergola, Sarajevo, Hamburg, Bastenaken en Los Angeles: Infusion Gallery. Hij was in 2006 de winnaar van de Award International Art Competition Gallery Kirkland in Washington.

Erik Zwezerijnen

Alle werken van Erik Zwezerijnen

Stijl

  • Show value(s)

Toont 1 resultaat