Restauratie schilderij of tekening

Heeft u een schilderij geërfd dat vergeeld is door sigarettenrook? Een oud schilderij op de kop getikt dat aan het barsten is? Of heeft u met verhuizen een gat gestoten in uw schilderij?

Wat voor schade uw schilderij ook heeft, Schoonheim en De Vink kan ieder schilderij professioneel en duurzaam restaureren.

Probeer nooit zelf een schilderij schoon te maken met (agressieve) schoonmaakmiddelen; een schilderij reinigen is werk voor professionals!

Wij kunnen uw schilderij restaureren bij onder andere:

  • Vergeling (bv door nicotine/sigarettenrook)
  • Verkleuring (bv door (waxine)kaarsen)
  • Boterlak verwijderen
  • Craquelé
  • Gaten
  • Scheuren
  • Winkelhaken

In de afbeelding hiernaast is goed te zien wat het effect is van een goede kunstrestauratie.

In de loop der jaren kan een schilderij of tekening vuil worden door diverse invloeden. Zonlicht en rookaanslag zorgen ervoor dat een schilderij verkleurd. Ook kan het zijn dat de vernislaag, de laag die een schilderij beschermd, vergeeld. Hierdoor wordt uw schilderij een stuk donkerder.

We maken het schilderij voor u schoon door het oppervlaktevuil of de vergeelde vernislaag te verwijderen. Deze reiniging geeft visueel een grote verbetering.  Eigenaren zijn blij verrast als we het kunstwerk weer komen afleveren.

Na restauratie

Onderhoud schilderij

Geef uw kostbare schilderij iedere zeven jaar een onderhoudsbeurt om het mooi te houden. Schilderijen hebben veel te verduren. Neem bijvoorbeeld zonlicht: de Uv-stralen van de zon kunnen uw schilderijen verkleuren. Met periodiek onderhoud blijft uw schilderij mooi en behoudt het zijn waarde.

U hoeft de deur niet uit voor een schilderij of tekening restauratie

Wij komen vrijblijvend bij u thuis om het schilderij te bekijken en wij vertellen u meteen wat de restauratie kost. Wanneer u beslist om het schilderij te laten restaureren nemen wij het mee naar ons atelier. 2 tot 8 weken later is het schilderij klaar en komen wij het bij u thuis afleveren. Indien gewenst hangen wij het ook voor u op.

Maak een afspraak om uw schilderij te laten reinigen

U kunt online een afspraak inplannen. We bellen u van tevoren voor een korte intake. Woont u binnen de gemeente Utrecht dan komen we gratis langs. Woont u buiten Utrecht? Dan vragen we € 35,- voorrijdkosten. Deze kosten krijgt u terug als de opdracht door gaat.

0

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken