Over Schoonheim en De Vink

Het bedrijf Schoonheim is opgericht in 1876. De heer Schoonheim ging samen met zijn compagnon Johan Liefde de deuren langs om prentjes en plaatjes te verkopen. Al snel vestigde de twee zich in een winkel aan de Vinkenburgstraat in Utrecht.

In 1957 neemt Willem Geytenbeek de kunsthandel over. Het bedrijf mag zich sinds 1976 hofleverancier noemen. Willem draagt uiteindelijk het bedrijf over aan zijn zoon, Loek. En later draagt ook Loek het bedrijf over aan zijn zoon, Erik.

Erik is opgegroeid tussen de kunstwerken. Vanaf zijn 18e is hij eigenaar van kunsthandel de Vink, dat zich tegenover Schoonheim bevindt. Toen zijn vader hem vroeg om Schoonheim over te nemen besloot Erik de namen samen te voegen. Met de overname wordt de collectie van voornamelijk klassieke kunstwerken uitgebreid met moderne kunst. In 2016 viert het bedrijf onder leiding van Erik zijn 140-jarig bestaan.

Erik vindt het nu tijd voor iets nieuws. Een nieuw concept met meer service en persoonlijk advies. Hij komt nu bij u aan huis als u kunst wilt kopen, een schilderij wilt laten restaureren of een persoonlijk kunstwerk wilt laten inlijsten.

Van opmeten, passen, bezorgen tot het ophangen van het kunstwerk. Waar in Nederland u ook woont, wat uw wensen op kunstgebied ook zijn: Erik regelt het voor u.

Het is Erik zijn passie om u van het mooiste kunstwerk te voorzien. Zodat u kunt genieten.

0

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken