Aanwezige werken

Haenraets, Willem

Terug naar overzicht

Wenst u meer informatie over dit kunstwerk?
Vul onderstaand formulier in of bel ons via 030 231 39 63.

Annuleren

Haenraets, Willem

Ik ben op 9 oktober 1940 geboren in Heerlen, Nederland. Toen ik zestien jaar oud was, meldde ik me aan bij de Stads Academie van Maastricht.
60-er jaren: Na 4 jaar won ik een beurs van de Belgische regering, om in Antwerpen aan het Hoger Nationaal Instituut voor Schone Kunsten te studeren, waar ik de beschikking had over een eigen atelier met model. Daar heb ik mijn studie voltooid, in de Meesterklasse van professor Sarina (Atelier Opsomer) en professor Vaarten. Het was in die tijd, dat ik mijn eerste tentoonstelling hield. Van de opbrengst kocht ik een scooter, waarmee ik de hele omgeving afstruinde. Vooral bij de haven van Antwerpen werd veel geschilderd. Hier ontmoette ik een reder, die me veel opdrachten bezorgde van allerlei mensen, in de vorm van portretten. Helaas, na een aantal jaren overleed de reder en vertrok ik naar Parijs, waar ik enkele maanden verbleef. Op Place du Tetre maakte ik van ‘s morgens tot ‘s nachts portretten, zodat ik na afloop een huis kon kopen in Bergen, Noord-Holland. Hier ging ik met mijn eerste vrouw, Hannah, wonen. In deze tijd stond ik vaak op kunstmarkten. Ik schilderde als een bezetene. Dramatisch genoeg verongelukte Hannah, mij achterlatend met ons 6 weken oude dochtertje, Hester.
70-er jaren: Na een chaotische periode besloot ik terug te gaan naar Limburg. Ik verhuisde naar Kasteel Terworm in Heerlen en stortte me op mijn werk. Veel originele schilderijen werden via een galerie in Amsterdam verkocht, anderen gingen naar Duitsland. Eind 70-er jaren ontmoette ik mijn 2de vrouw, Thea, met haar dochtertje Susan . Samen kregen we nog een zoon, Bram.
80-er jaren: Halverwege de 80-er jaren vatte ik het plan op om prints te laten maken van mijn schilderijen. Dit bracht een grote verandering met zich mee, zowel op financieel vlak als op het gebied van beurzen en exposities. Regelmatig ging ik op uitnodiging van uitgeverijen naar kunstbeurzen in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland. Ik deelde onder andere handtekeningen uit op stands in het Convention Center in Los Angeles en New York. Terwijl de lithografieën op de Expo werden getoond, werden originele schilderijen in een galerie op Rodeo Drive in Beverly Hills geëxposeerd. Doordat ik zoveel bekendheid verwierf, mede door het wereldwijd verspreiden van de prints, kwam er een uitnodiging uit Japan, om in Nagoya een expositie van mijn schilderijen te houden. Dit werd een groot succes. De Japanners waren vooral gecharmeerd van mijn romantische taferelen en zachte kleuren.
90-er jaren: In deze periode werd ik benaderd door een galeriehouder in de Stokstraat in Maastricht. Met hem heb ik een aantal vruchtbare jaren beleefd, met iedere twee jaar een mooie expositie in Galerie Renoir, vaak al gedeeltelijk verkocht op de folder van de uitnodiging. Door ziekte van de galeriehouder kwam hier helaas een einde aan.
Nu: In 2003 kocht ik een huis in Spanje, Hondon de las Nieves, waar het gemeentebestuur me bij het inschrijven al vroeg om een tentoonstelling te houden in het dorp, in het ‘Casa Cultura‘. Dit was een leuke binnenkomer. Ik werk nu met uitgevers die mijn werk over de hele wereld verspreiden, in de vorm van litho’s en gyclee-prints. Mijn originele werk verkoop ik zelf en via galeriehouders.

Menu Title