Aanwezige werken

Brand, Willemien

Terug naar overzicht

Afmetingen - 160 x 70 cm
Verkoopprijs - € 725,00 (incl. BTW)
Materiaal - acryl op linnen

Dit kunstwerk is alleen te koop

Meer informatie

Wenst u meer informatie over dit kunstwerk?
Vul onderstaand formulier in of bel ons via 030 231 39 63.

Annuleren

Brand, Willemien

Willemien Brand (1967) voelde als kind al een enorme drive om te creëren door te tekenen en te schilderen. In 1990 studeert ze cum laude af aan de Academie Industriële Vormgeving in Eindhoven en na zo’n 10 jaar ervaring in het bedrijfsleven werkt ze zelfstandig als beeldend kunstenaar en ontwerper.

Dan krijgt ze een opdracht die een belangrijke inspiratiebron vormt voor haar latere werk: het beschilderen van een 38-meter lange muur in het Burgers’ Zoo-restaurant in Arnhem. Daar kijken nu een enorme, kleurige tijger en vrolijk rondslingerende apen het eten van je bord. Het thema ‘Dieren’ inspireert haar onmiddellijk tot méér. Het resultaat: kunst die op ieders gezicht een glimlach weet te toveren; Willemiens Happy Art is geboren…

‘Vrolijk figuratief dus!’ typeert ze haar werk, te zien in binnen- en buitenlandse galeries. Eenvoudig opgezette dierfiguren op linnen – vaak ooievaars – zijn door hun krachtige omlijning energiek en vrolijk. Kleurige gelaagdheid en het experimenteren met acryl- of mixed media-achtergronden kenmerken Willemiens schilderijen en versterken de compositie.

De ontwerpergeest van Willemien Brand heeft een duidelijk gevoel voor trends. ‘Ik ben niet zo’n zweverig kunstenaar, ik kijk om me heen; wat gebeurt er, waar heeft men behoefte aan, wat inspireert me, wat geeft me energie?’ Daarom doet ook het bedrijfsleven regelmatig een beroep op haar. Bijvoorbeeld voor een teamworkshop intuïtief schilderen of een live painting-sessie ‘Want Happy Art is hip!’ ervaart Willemien.

Menu Title